Son yıllarda bireylerin sosyal yaşantılarındaki hareketlenme ile estetik ihtiyacın artması ve gelişen materyal teknolojisi, diş hekimliği uygulamalarında birçok yeniliği beraberinde getirmiştir. Metal-seramik protezlerde alternatif olan zirkonyum altyapılı diş tedavileri, bunlardan bir tanesidir.

Zirkonyum kaplamalar metal desteksiz kaplamalar olup, ışık geçirgenliği oldukça yüksek olup, estetik ve diş eti dostu zirkonyum materyalinden üretilen bir alt yapı ve seramik bir üst yapıdan oluşur. Metal destekli porselen kaplamalara kıyasla daha doğal bir görünüme sahip olup, diş etlerinde renklenme oluşturmazlar. Zirkonyum alt yapılı kaplamalar hem ön hem arka grup dişlerde güvenle kullanılabilirler. Metal alerjisi olan hastalar için zirkonyum, son derece güvenli bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tedavi süreci nasıldır?

Zirkonyum kaplama yapılacak dişler lokal anestezi altında bir miktar aşındırılır. Aşındırma sonucunda diş eti sağlıklı bir hale getirilip, kişiye özel kaşıklar kullanılarak ölçü alınır.  Hastaya uygun diş rengi seçilerek, laboratuvar ortamında zirkonyum altyapılı kaplama dişe uyumlandırılır. Uyumlandırılan kaplama özel yapıştırıcılar ile dişe adapte edilir.

Tedavi ne kadar sürer?

Diş eti tedavisi veya protez tedavisi öncesinde farklı tedavilere ihtiyaç duyulmazsa yaklaşık 10 gün içinde işlem tamamlanmış olur.

Zirkonyum kaplama ömrü ne kadardır?

Düzenli ağız hijyeni ve diş hekimi kontrolleri yapıldığında uzun süre rahatlıkla kullanılabilir.

Tedavi süreci ağrılı mıdır?

Dişlerin aşındırılma işlemi lokal anestezi altında yapıldığından dolayı tedavi anında ağrı hissedilmez. Tedavi süresince diş rengine uygun geçici bir kaplama yapılarak sıcak ve soğuk hassasiyeti önlenir.

Zirkonyum dişler renklenir mi?

Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde renklenme yapmaz. Ancak, bir nedenle renklenen dişler diş kliniği ortamında tekrardan beyazlatılabilir.