Porselen diş kaplama çeşitli sebeplerle aşırı madde kaybına uğramış dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir. Bazı aşındırmalar sonucunda laboratuar eşliğinde dişe uygulanır. 

Porselen Kaplama Dişler Kimlere Uygulanır?

 Dişlerinde çarpıklık problemleri bulunanlara, diş diziliminde diş eksikliği bulunanlara, diş dolgusu uygulaması ile diş çürüme bölgesi tedavi edilemeyecek büyüklükte olan kişilere, ön kısımda ve diş diziliminde kırık, aşınmış dişleri bulunana kişilere, porselen kaplama uygulaması rahatlıkla uygulanabilir.

 Porselen Kaplama Sonrası Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Kaplamanın uygulanmasından sonra, önemli bir ağrı veya sızı oluşmadığından, uygulamayı yaptıranlar normal yaşamlarına hemen dönebilmektedir. Uygulama sonrasında ise, bir hafta süresince aşırı soğuk ve sıcak yiyeceklerle içecekler tüketilmemelidir. Ayrıca kaplamaya zarar verecek sert yiyeceklerden de uzak durulmalıdır. Uygulama sonrası ilk hafta içerisinde oluşan hafif sızılar, diş hekiminin vereceği ağrı kesiciler vasıtası ile giderilmektedir. Porselen kaplamalarda normal dişler gibi dış etkenlerden etkilenmektedir. Bu nedenle zarar verecek ve leke oluşturacak yiyeceklerden sonra mutlaka fırçalama yapılmalıdır.

Metal Destekli Porselen Diş Kaplama ile Zirkonyum Destekli Kaplamalar Arasında ki Fark Nedir?

Her iki malzeme için kesilmesi gereken diş miktarı hemen hemen aynıdır. Metal destekli kronların alt yapısı gri metalden olur ve direnci zirkonyuma göre daha fazladır. Estetik olarak ince dişeti yapısı olan hastalarda gri bir yansıma yapabilir.

Zirkonyum destekli kronların alt yapısı ise zirkonyum olarak adlandırılan beyaz bir malzemeden yapılmıştır. Bu nedenle diş eti altında gri yansıma oluşturmaz. Genelde zirkonyum estetik bölgeler için tercih edilmektedir.